De Woonlocaties

Elim en Hollandscheveld

Waar je huis, je thuis mag zijn….

Aan de Carstensdijk 15-17 in Elim zijn onze gezinsgerichte groepen van Thuis-Huis de Baander  gesitueerd. Hier staan 2 half-vrijstaande huizen met een grote tuin en hier zijn 2 groepen gevestigd waar maximaal 6 kinderen kunnen wonen. De groep kenmerkt zich door een huiselijke, warme omgeving waarin begeleiding geboden word op diverse gebieden: sociaal emotionele ontwikkeling, dagelijks functioneren, vrijetijdsbesteding en maatschappelijke participatie enz. 

Elk kind heeft zijn eigen slaapkamer en er zijn meerdere badkamers. Beneden is in elk huis een grote woonkamer en een gezellige woonkeuken met terrasdeuren en een knusse veranda. Vanuit de tuin heb je een ruim uitzicht over de landerijen en bossen die zich achter ons bevinden. Er is een extra slaapkamer voor de begeleiding die ’s nachts aanwezig is.

De Baander beschikt over een ruime achtertuin met speeltoestellen en een aantal dieren. Zo zijn er konijnen,  kippen en poezen.  Er is volop ruimte om de dieren te verzorgen maar ook om hele andere dingen te doen. Zoals fietsen, in de zandbak spelen of te schilderen en tekenen in een rustige hoek van de tuin.

In Hollandscheveld aan het Zuideropgaande 47 is ook een woning. Hier wonen 6 jongeren met een zeer intensieve zorgvraag. Op deze groep is meer individuele begeleiding mogelijk voor kinderen met complexere problematiek. De groep kenmerkt zich door een heel duidelijke structuur en ritme binnen een warm opvoedingsklimaat.

Elk kind heeft zijn eigen slaapkamer en gezamenlijk delen we woonkamer en de keuken. ’s Nachts is er altijd een begeleider aanwezig die ook in het huis slaapt.

Achter het huis is een hele grote tuin en een visvijver. Hier kan heerlijk gespeelt en gefietst worden.