De Baander

De Baander bestaat sinds 2007 en heeft in de afgelopen jaren al veel kinderen, jongeren en hun ouders mogen ondersteunen. Eerst alleen in de thuis-huizen maar sinds een paar jaar ook op het Dag Activiteiten Centrum en Ambulant.

We doen ons werk nog elke dag met veel passie en plezier!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem gerust contact op.

Kinderen opvoeden is leuk, spannend en uitdagend maar af en toe ook een hele klus. En als een kind een beperking heeft, kan opvoeden soms heel moeilijk zijn. Er kunnen zulke complexe situaties ontstaan dat hulp van buitenaf noodzakelijk is.
Dit kan door ondersteuning thuis maar soms is het ook nodig om de opvoeding (tijdelijk) uit handen te geven.

De Baander is een kleinschalige woonvoorziening met drie Thuis-Huizen. In deze huizen wordt 24 uurs – begeleiding geboden voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. Zoals de naam Thuis-Huis al doet vermoeden moet het huis een echt thuis zijn voor de kinderen. Daarom vinden wij huiselijkheid en aandacht voor het individu hierin heel belangrijk. Van ons personeel verwachten wij dat ze authentiek en echt zijn in hun begeleiding, maar ook consequent, consistent, betrouwbaar en beschikbaar.

De Baander wil vanuit een christelijke identiteit een veilig en pedagogisch opvoedingsklimaat creëren waarbinnen de kinderen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen binnen de grenzen van hun mogelijkheden.

Meer informatie over ons Thuis-huis

Bij ons Dag Activiteiten Centrum (DAC) bieden wij opvang en behandeling voor kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer naar school gaan. Samen met ouders, scholen, leerplicht en overige betrokkenen maken we, na een observatieperiode, een integraal plan om (gedeeltelijke) terugkeer naar school te bevorderen. We werken aan concrete doelen door het bieden van zinvolle en betekenisvolle activiteiten in een veilige, kleinschalige setting.

Meer informatie over ons DAC

Eigen kracht en regie vinden we bij de Baander heel belangrijk. Binnen onze ambulante zorg hebben we diverse mogelijkheden om ondersteuning te bieden. Onder andere ambulante begeleiding voor zowel de jongere als zijn ouders, GGZ zorg (diagnostiek en EMDR) en Psycho Motorische Therapie.

Samen kijken we vanuit een oplossingsgerichte houding naar welke sterke kanten en hulpbronnen er al zijn bij de jongere en zijn sociale omgeving, om deze optimaal te kunnen benutten en toe te werken naar de gewenste situatie. Oplossingsgerichte hulpverlening is een systeemgerichte en doelgerichte methodiek.

Meer informatie over Ambulante Begeleiding

De Oprichters

Margriet Baanvinger

Eigenaar

We begonnen met een droom, een idee, een wens….een fijne plek waar we kinderen mochten opvangen…

We waren al jaren pleeggezin en wilden dit graag uitbreiden. Zo ontstond in 2007 de Baander. Maar de Baander is allang niet meer van ons alleen. Er is ondertussen plek voor 18 kinderen en jongeren in onze Thuis-Huizen, een Dag Activiteiten Centrum en Ambulante begeleiding en behandeling en er zijn veel collega’s bijgekomen, waar we heel blij mee zijn.

Maar omdat de Baander groeit moet er ook meer geregeld worden. Daarom vind je mij  tegenwoordig vooral nog op kantoor en zorg ik dat ook administratief alles goed geregeld is.

Maar ook dat doe ik met dezelfde passie en liefde als waarmee we de Baander ooit zijn begonnen!

06 15 69 02 94

m.baanvinger@debaander.net

Peter Baanvinger

Facilitair

Na een flink aantal jaren te hebben gewerkt bij Defensie was 2007 het jaar waarin ik daar afscheid nam. Samen met Margriet begonnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons leven.

De Baander…

En met erg veel plezier heb ik daarna jaren op de groep gewerkt in Elim. Toen er echter meer huizen bijkwamen veranderde mijn werk ook. Nu houdt ik me vooral nog bezig met het onderhoud van de huizen en de zaken die geregeld moeten worden rondom veiligheid.

Maar ik zie de kinderen nog vaak, want gelukkig vinden de kinderen het erg leuk om mij te helpen met klussen.

0528-201932

p.baanvinger@debaander.net

Het Team

Chantal

Teamcoördinator kindergroep

Sanne

Teamcoördinator dagactiviteiten

Moniek

Teamcoördinator intensieve begeleidingsgroep

Derbera

Teamcoördinator jongerengroep

Versterk jij ons team?

Ben jij onze nieuwe enthousiaste stagiaire of zou je graag reageren op een openstaande vacacture? Neem dan contact met ons op!
Contact